ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

Περιγραφή

Η καταπολέμηση για την εξάπλωση της επιδημίας COVID-19 απαιτεί την ταχεία αναγνώριση ατόμων, τα οποία πρόσφατα ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-Cov-2. Αυτό επιτρέπει ταχείες παρεμβάσεις όπως εκκένωση και απολύμανση χώρων, και βοήθεια στον εντοπισμό ατόμων που ήρθαν σε κοντινή επαφή με φορείς του κορωνοϊού ή που έχουν εκτεθεί στον ιό, με σκοπό να ελεγχθούν ή/και να τους χορηγηθεί κατάλληλη θεραπεία.

Με το μισό περίπου παγκόσμιο πληθυσμό να φέρει συσκευή εξοπλισμένη με το σύστημα εντοπισμού GPS, μπορούν να δημιουργηθούν μονοπάτια εντοπισμού της διαδρομής ενός ατόμου κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων του. Με τον έλεγχο των διαδρομών του χρήστη, μπορεί κανείς να εντοπίσει τα μέρη όπου ένας φορέας έχει επισκεφθεί, καθώς και άλλους πολίτες που βρίσκονταν κοντά στον διαγνωσμένο φορέα, δρώντας ώστε να μειώσει την εξάπλωση του COVID-19.

Η πρώτη πιλοτική έκδοση της εφαρμογής για κινητά στοχεύει άτομα των οποίων οι μετακινήσεις δεν μπορούν να περιοριστούν, όπως γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, πυροσβέστες, δυνάμεις ασφαλείας, άτομα που εργάζονται σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας και άλλους. Οι πολίτες που δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες προτρέπονται όπως παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονωϊού.

Η εφαρμογή ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ βασίζεται στο MIT project safepaths με τη συνεισφορά των XM.com και Prountzos & Prountzos LLC

Για περισσοτέρες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο contact us.

Ελληνικά
English Türkçe Ελληνικά